Ταχλαμπούρης Ε. Γιώργος

Προγραμματιστής Η/Υ &
Ηλεκτρονικός Εγκαταστάσεων Αυτοματισμού
Medical Software & ERP Developer Engineer

Τηλ.: 6945 356 806


Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Πως μπορούμε να αδειάσουμε αυτόματα το "Πρόχειρο-Clipboard" σε Windows 7 και xp;
Όταν κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση διαφόρων αντικειμένων στο “Clipboard” (Πρόχειρο) μπορεί να παραμείνει μεγάλος όγκος δεδομένων ανάλογα με το τι αντιγράψαμε και επικολλήσαμε. Ένας τρόπος για να καθαρίσουμε το Πρόχειρο-Clipboard είναι η εντολή του Command Prompt: cmd /c “echo off clip”.

Για να εκτελέσουμε την εντολή πρέπει να ανοίξουμε το παράθυρο του DOS Prompt, όταν πατήσουμε από το πληκτρολόγιο το πλήκτρο Win (συνήθως είναι κάτω αριστερά μεταξύ του Ctrl και του Alt και απεικονίζει το λογότυπο των Windows) και το γράμμα “R” ταυτόχρονα (Win+R) τότε θα μας ανοίξει το παράθυρο «Εκτέλεση-Run» όπου εκεί στο κουτάκι Άνοιγμα-Open πληκτρολογούμε “cmd /c “echo off clip”” και πατάμε Enter … έτσι έχουμε καθαρίσει το Πρόχειρο-Clipboard του υπολογιστή μας.Μπορούμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε Συντόμευση-Shortcut που να το κάνει αυτόματα κάθε φορά που θα την εκτελούμε.

Πως το κάνουμε αυτό:

- Στην επιφάνεια εργασίας των Windows πατάμε το δεξί πλήκτρο από το ποντίκι και από τις επιλογές που φέρνει πατάμε Δημιουργία-Create και μετά Συντόμευση-Shortcut.

- Στο κουτάκι που γράφει «Πληκτρολογήστε την θέση του στοιχείου-Type the location of the item» γράφουμε “cmd /c “echo off clip””:και πατάμε Επόμενο, μετά δίνουμε για όνομα συντόμευσης “Clear Clipboard” και πατάμε το Τέλος, στην επιφάνεια εργασίας μας βγαίνει αυτό:κάθε φορά που πατάμε διπλό κλικ σε αυτήν την συντόμευση θα καθαρίζει αυτόματα το Πρόχειρο-Clipboard μας.


(c) Από Ταχλαμπούρης Ε. Γιώργος – Προγραμματιστής Η/Υ & Ηλεκτρονικός Αυτοματισμών
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου